مهم ترین مشکلات و خرابی های لامپ های LED

تاریخ بروزرسانی: 30 فروردین , 1403

LED ها بدون شک فوق العاده مدرن برای لامپ های رشته ای و فلورسنت هستند. لامپ های LED نسبت به مدل ‌های قبلی خود از نظر مصرف انرژی بهینه بوده و همچنین دارای روشنایی بیشتری می باشند. لازم به ذکر است که طول عمر لامپ های LED چندین برابر بیشتر از لامپ های رشته ای و فلورسنت می باشد. اما لامپ های LED نیز دارای معایبی هستند. چشمک زدن و نویز ، برخی از مشکلات رایج در روشنایی لامپ های LED است. اگر می خواهید بدانید که ایرادات اساسی این لامپ ها در چه زمینه‌ هایی ایجاد می ‌شود و راه حل برطرف کردن آنها چیست ، ادامه مطلب را بخوانید.

مشکلات رایج لامپ های LED

چشمک زدن لامپ های LED

یکی از رایج ترین و متداول ترین مشکلات LED ها چشمک زدن است. علت این امر استفاده از خازن هایی با ظرفیت پایین و یا خازن هایی با ولتاژ کاری پایین می باشد که با تعویض آن ها مشکل برطرف می شود.

نویز در لامپ های LED

یکی دیگر از مشکلات رایج در لامپ های LED که معمولاً به دلیل اضافه بار در مدار اتفاق می افتد ، صدای وزوز یا صدای نویز می باشد. اگر لامپ LED شما ولتاژ کمی بالاتر از حد معمول دریافت کند ، آنگاه به جای خاموش شدن صدای وزوز تولید می کند. همچنین افزایش ولتاژ در لامپ های LED ، منجر به لرزش قطعات الکترونیکی و در نهایت ایجاد صدای وزوز می شود. بهترین راه حل این است که ولتاژ عبوری از مدار را با ولتاژ لامپ مقایسه کنید. به احتمال زیاد مشکل را حل خواهید کرد.

روشنایی بیش از حد لامپ های LED

از مشکلات رایج در لامپ های LED می توان به روشنایی بیش از حد اشاره کرد. نور بسیار روشن می تواند بسیار آزاردهنده باشد و در طولانی مدت به بینایی شما آسیب می زند. زیرا با قرار گرفتن در معرض نور آبی ناشی از نور مصنوعی ، به ویژه طول موج های آبی شدید که توسط لامپ های LED  سفید رنگ ساطع می شود ، می تواند خطراتی را ایجاد کند و بر کیفیت خواب و سلامت چشم تأثیر منفی بگذارد.

اگر لامپ شما قابل تنظیم است ، یک ولوم برای اینکار بگذارید تا با کمک آن بتوانید نور را کم کنید در غیر اینصورت پوشش را طوری تغییر دهید که مانع رسیدن حداکثر نور به محیط شود.

کار نکردن لامپ های LED

درست است که لامپ های  LEDمنابع روشنایی کم ‌مصرف و مؤثری هستند ، اما ممکن است مانند هر محصول دیگری به مشکل روشن نشدن این نوع لامپ ها بر بخورید. از دلایل رایج روشن نشدن لامپ های LED می توان به معیوب بودن منبع تغذیه ، آسیب دیدگی اتصالات برقی و یا معیوب بودن خود لامپ LED اشاره کرد.

چشمک زدن و سپس خاموش شدن لامپ های LED

این مشکل به دلیل خرابی درایور های فیکسچر اتفاق می افتد. منظور از “fixture drivers” در لامپ های LED به درایور هایی اشاره دارد که برای تأمین انرژی الکتریکی مورد نیاز لامپ های LED و کنترل جریان عبوری از آنها استفاده می شوند. در واقع این درایور ها وظیفه تبدیل جریان متناوب (AC) به جریان مستقیم (DC) را دارند که برای کارکرد صحیح LED ها ضروری است. آنها همچنین می توانند از LED ها در برابر نوسانات ولتاژ و جریان محافظت کنند و به این ترتیب عمر طولانی تری را برای این لامپ ها فراهم کنند. خرابی این درایور ها باعث ایجاد ولتاژ بیش از حد برای LED ها می شود. که در نهایت باعث چشمک زدن و سپس خاموش شدن لامپ های LED می گردد.

نور بسیار کم لامپ های LED

مسلما یک LED کم نور چندان کاربردی نیست. اما دلیل این مشکل چیست ؟ معمولاً زمانی که LED خیلی قدیمی می شود یا زمانی که کیفیت ساخت پایینی دارد این اتفاق رخ می دهد. LED ها یک طول عمر مشخصی دارند ، به همین خاطر قبل از خرابی و خاموشی کامل ، روشنایی آنها بسیار کم می شود. در چنین شرایطی ، تنها راه چاره تعویض لامپ LED می باشد.

نمایش رنگ اشتباه در نوار LED

نوارهایRGB LED  برای نشان دادن رنگ های مختلف طراحی شده اند. گاهی اوقات متوجه این مشکل می شوید که LED ها رنگ های اشتباه را نمایش می دهند. معمولا این اتفاق زمانی رخ می دهد که در اتصالات سیم یا در کنترلر LED مشکلی وجود داشته باشد. با این حال ، می توانید سیم کشی را بررسی کنید و در صورتی که ایرادی در سیم‌ ها وجود نداشت ، آن را تعویض کنید.

خاموش شدن تصادفی لامپ های LED

لامپ های LED برای خنک نگه داشتن خود به هوا نیاز دارند. اگر یک لامپ LED را در محلی نصب کنید که آن محل به خوبی طراحی نشده و تهویه مناسبی نداشته باشد ، آنگاه این لامپ ها گرم شده و سپس خاموش می شوند.

گرمای بیش از حد لامپ های LED

عوامل بسیاری می توانند باعث گرم شدن بیش از حد LED ها شوند. اما رایج ترین آن ، استفاده در شرایط و محیط نامناسب می باشد. وقتی لامپ های های LED بیش از حد گرم می شوند ، آنقدر که انتظار می رود دوام نمی آورند و ممکن است دیر یا زود فرسوده شوند. به یاد داشته باشید که LED ها در مکان های خنک تر عملکرد بهتری دارند.

پس برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد لامپ های LED چه کار هایی باید انجام داد؟

  • در ابتدا هنگام نصب لامپ های LED ، مطمئن شوید که دستورالعمل های سازنده را رعایت کرده اید.
  • از نصب لامپ های LED در مکان هایی با دمای بسیار بالا خودداری کنید. گرمای بیش از حد می تواند عملکرد LED های شما را کاهش دهد. اگر می‌خواهید عملکرد و دوام بیشتری داشته باشند ، مکان خنک‌تری را انتخاب کنید.
  • LED های خود را در محیط های کوچک و با تهویه نامناسب نصب نکنید. زیرا این شرایط می تواند منجر به افزایش گرمای لامپ شود. نصب LED ها در فضاهای باز به آنها امکان تنفس می دهد و باعث می شود که بیش از حد گرم نشوند.
  • اطمینان حاصل کنید مکانی که می خواهید لامپ های LED خود را در آن نصب کنید ، دارای تهویه عالی باشد. زیرا جریان هوای خوب می تواند منجر به افزایش طول عمر لامپ ها شود.

سوختن لامپ های LED

لامپ های LED ارزان و بی کیفیت که بدون ضمانت به فروش می رسند، اغلب از دلایل سوختن لامپ های LED هستند. راه حل ساده ، استفاده از LED با برند های معتبر و با گارانتی تعویض می باشد.

استفاده از درایور های نامناسب در لامپ های LED

هر لامپ LED مجهز به درایور است. درایورها معمولا وظیفه تامین برق و عملکرد های مناسب را بر عهده دارند. اگر LED شما با درایور ناسازگار باشد، دچار مشکلاتی خواهید شد. مشکلات احتمالی که ممکن است با آن مواجه شوید ، شامل سوختن یا خراب شدن درایور LED ها به دلیل گرمای بیش از حد است. به همین دلیل لازم است ابتدا درایور LED را بررسی کنید تا بتوانید درایوری که با روشنایی LED شما سازگار است را انتخاب کنید. ما به شما پیشنهاد می کنیم که LED های خود را با استفاده از درایور های DC ولتاژ پایین که به دلیل قابل اعتماد بودن و کارایی خود مشهور هستند ، اجرا کنید.

شاید از خودتان بپرسید که چه مشکلاتی باعث گرم شدن بیش از حد و خرابی درایورها می شود؟ LED هایی با کیفیت پایین ممکن است گرمای زیادی ایجاد کنند. خوشبختانه امروزه برندهای معتبر، درایورهای با دوامی را تولید می کنند که با طول عمر  LED ها مطابقت دارد.

افت ولتاژ در لامپ های LED

یکی دیگر از رایج ترین مشکلات در لامپ های LED ، افت ولتاژ است. افت ولتاژ در لامپ های LED ، به کاهش ولتاژی اشاره دارد که با عبور جریان الکتریکی از نوار رخ می دهد. این کاهش ولتاژ می‌تواند باعث کم‌ نور شدن لامپ های LED و کاهش کارایی آن ها در طول زمان شود.

نصب نادرست لامپ های LED

یکی از رایج ترین اشتباهات هنگام نصب لامپ LED ، عدم اتصال صحیح لامپ به منبع برق آن می باشد. همچنین توجه به اتصالات در هنگام نصب ، شامل دقت در محکم بودن اتصالات ، نحوه قرار گیری لامپ و  متناسب بودن لامپ با محل نصب ، بسیار حائز اهمیت می باشد.

استفاده از نور LED در جریان/وات بسیار بالا

لامپ های رشته ای با وات ، کم و بیش روشن می شوند. اما در LED ها این اتفاق نمی افتد. در LED، آنچه اهمیت دارد لومن است. بنابراین، زمانی که شما یک LED با وات مشابه فیکسچر می‌خرید، ممکن است کار نکند. بنابراین، وات را به لومن تبدیل کنید و یک  LED با لومن مناسب را انتخاب کنید.

CRI در لامپ های  LED

شاخص رندر رنگ (CRI) اندازه‌گیری نحوه نمایش رنگ ‌های طبیعی تحت یک منبع نور سفید مصنوعی در مقایسه با نور خورشید است. این شاخص از 0 تا 100 اندازه گیری می شود، CRI های زیر 80 به طور کلی “ضعیف” در نظر گرفته می شوند در حالی که محدوده های بالای 90 “عالی” در نظر گرفته می شود. اگرچه 80=  CRI خوب است، اما می‌توانید یک LED  با درجه CRI+ 90 برای نور روشن‌تر خریداری نمایید.

در اینجا ما لیستی از مشکلات رایج مرتبط با لامپ های LED که ممکن است با آنها روبرو شوید را برایتان شرح داده ایم و سعی کرده‌ایم تقریباً همه مسائل را پوشش دهیم. با این حال، اگر می خواهید از مشکلات فوق جلوگیری کنید باید از یک LED با وات ، اندازه و درایورهای صحیح استفاده کنید. لازم به ذکر است که این کار ، استفاده طولانی تر و بدون مشکل را برای شما تضمین می کند.

این مطالب را نیز بخوانید

مطالب مرتبط به این موضوع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
حساب من